Zsebtenger

Kezeket fel: ki mennyit strandolt a héten?

Itt Svédországban ugyan már “itt van az ősz, itt van újra” – de akárhogy is nézzük, az augusztus még nyárnak minősül, úgyhogy remélem, minél többeteknek sikerült Balatonozni egyet!

Ha meg már ismét (vagy még mindig) szárazföldön leledztek, akkor hevesen ajánlom a @rutkaiboribanda – vagyis inkább maga Rutkai Bori polihisztor asszony – új élményét, a Zsebtengert! …Igen, élmény, nemcsak mert (jó szokásukhoz híven) a banda egy teljes lemezt is felépített a könyv köré, hanem mert maga a könyv is, a szó legjobb értelmében, zagyvalék: van itt mese, vers/dalszöveg, recept, kézműves feladat, egyszóval minden, amire egy (utó)nyaralás során szükség lehet!

Mi Cucuval kezdtük olvasni, és már rögtön az első mese megfogta a kisasszonyt, mivel ő is hasonlóan szokott minket nyüstölni egy-egy rajzötletért; de szerette még a Láthatósági Bácsi versét is, Bazsi pedig (aki egyszer épp fogat mosott Cucunak, miközben olvastuk ) konkrétan szakadt a nevetéstől, amikor a kukutyini kulipintyókról hallott, és el is dobta a fogkefét rögtön.

Ééés ha mindez nem volna elég, akkor mint mondottam volt, Spotifyon az egész lemezt meghallgathatjátok, YouTube-on pedig szuper kis animációs vidi is készült hozzá – szóval uccu neki, irány a Zsebtenger, bármilyen formában! 

(Persze, aki teheti, az Balcsizzon is nyugodtan! Bár, ha jól hallom, otthon is kopogtat már az ősz? Amennyiben a 24 fok annak mondható?)

Ja és megintcsak köszönjük szépen a Pagonynak a lehetőséget, hogy “recizhettük” ezt a csudikönyvet!