Október 31-edike van. Itt északon már hetek óta hatalmas tökök tarkítják a kerteket és kirakatokat – Cucunak is, Benunak is volt hivatalos Halloween-partija az oviban és iskolában, Cucu mesélte, hogy náluk volt beöltözős verseny, és egy olyan fiúcska nyerte, akinek egészen véresre volt festve a szeme, félt is tőle picit.

Kissé elhúztam a számat erre – nem szeretem, ha Cucu szorong, és azzal sem értek egyet, hogy Halloween alkalmából tetőtől talpig művérrel kéne összemázolni az aprónépet… ?

Aztán eszembe jutott, hogy jéé, dehát van nekünk egy olyan szellemes játékunk, ami kifejezetten barátságos, igényes, és még a mesékhez is köze van! #triplajackpot

Merthogy ez a kísértetjárta kiadása a Story Box-kirakósoknak – ami otthon Én Mesélek címmel jelent meg a Geopen kiadónál – tényleg minden, csak nem ijesztő. (Sőt, szerintem még kissé lányosra is sikeredett színvilágában, dehát ennyi baj legyen. Talán ezzel akarták ellensúlyozni a szellem-témát?)

Mint a többi Story Boxunk, ez a játék is arról szól, hogy megépítheted a saját mesédet a kirakósdarabokól, mindig mást, nincs etalon-megoldás. Nálunk a hároméves Benut inkább a kirakás, míg a hatéves Cucut inkább a mesévé fűzése érdekelte, szóval igazán többgenerációs darab, mint ezt itt is láthatjátok ? ?

A kirakós-darabok jól bírják a gyűrődést, eléggé masszívak; a doboz is nagyon szépre sikeredett, bár nálunk már szétmentek kissé a fülei, de attól még tárolásra alkalmas; a rajzok minősége meg – hát, mondjátok meg nekem: láttatok már valaha ilyen aranyos szellemeket?! ?

…S hogy miért mutatom meg mindezt? Hiszen ez nem könyv, „csak” egy játék!

Nos, azért, mert mostantól Bukkancsföldén nem csak a legszuperebb mesékkel, hanem a legmesésebb játékokkal is találkozni fogtok! ?

Bezony, mivel egyre több olyan játékunk van, amelyek beleilleszkednek a mi kis varázsvilágunkba, gondoltam, azokat is megosztom veletek – már ha kíváncsiak vagytok rájuk, ofkorsz ?

Szóval ennek jegyében fogadjátok sok-sok szeretettel (vagy inkább huhogással? ?) ezt az első mesejáték-bemutatót – és további szép SZELLEMeskedést nektek! ??

Játék: Ghost Story Box, Laurence King Publishing, 2017.
Korosztály: 3+

Ez a játék a sajátunk, magunknak vettem, nem reklám 🙂